12 september 2020
14:15

Gamlestaden FF

Uddamålsförlust mot Vatra

För första gången i GaFF:s historia så gav vi oss iväg till Lövgärdesplan för match. Vatra motståndare och regn i luften.

Första halvlek
Vi har mycket boll i början av matchen och kan ganska så lätt rulla boll. Chansmässigt så är det inte så mycket som händer första 20. Efter det börjar chanserna dock komma. Vatra har ett par lägen som man inte utnyttjar riktigt utan det blir lite fösare mot mål. Deras bästa chans är ett långskott som Philip räddar. För våran del så har Effe ett skott som målvakten räddar bra och Johannes hamnar i ett bra läge där vi nästan räknar in 1-0 till oss men målvakten räddar lite turligt. Lasse har ett misslyckat inlägg som målvakten tippar över.
Martin blir dessutom fälld i straffområdet men domaren friar.
Helt klart ett övertag för GaFF i första halvlek, dock irriterande att vi inte gör mål.

Andra halvlek
Lite annan matchbild i andra halvlek. Vatra tar över bollen mer och vi har kortare anfall och tar mer felbeslut än i första. Chansmässigt jämnt, men nu är det mest på fasta, där för övrigt Vatra också hotar. Vi har en boll i stolpen bla.
Men istället så är det Vatra som knoppar in en boll på en hörna, 1-0!

Sammanfattning
En onödig förlust. Känns ändå stabilt bakåt matchen igenom och vi skapar flera bra chanser. Men vi borde skapat ännu mer och är inte heta sista tredjedelen denna matchen. Vi tar oss ganska så lätt framåt i banan men sen så blir det för många felbeslut tyvärr. Vi förtjänar dock inte att förlora matchen, men gör man inga mål så är det svårt att vinna en fotbollsmatch.

Matchens GaFFlar

Ture: Förlorade knappt en duell på hela matchen. Bra snack matchen igenom och dessutom väldigt trygg med bollen.

Lasse: Första halvlek riktigt fin där hans passningsspel är riktigt bra. Står för väldigt mycket bollinnehav.

Glenn: En riktig viljeinsats där han gör ett bra jobb i duellerna, tar mycket ansvar och håller bollen på backen vilket var planen.